Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

 


Οι αυθόρμητες αφηγήσεις και καταγραφές, σημαντική συμβολή στην τοπική ιστορία, αποτελούν επιπλέον κρύφια δεξαμενή ιδεών, πεποιθήσεων, παραδόσεων, αλλά και θυμοσοφίας που αποκαλύπτει και ερμηνεύει πολλές φορές τα συμβαίνοντα.

Χωρίς εξιδανικεύσεις και λογοτεχνισμούς, "απελέκητα", για να θυμίσουμε τον Μακρυγιάννη, είναι ο καθρέπτης αξιοπρόσεκτων πτυχών της καθημερινότητας αλλά και της διάρκειας της λαϊκής ψυχής όταν διαλέγεται με γνωστούς ήρωές της.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου ο αναγνώστης θα απολαύσει το ανεπιτήδευτο ύφος των συντελεστών, όπως και την πνοή της γλώσσας και μάλιστα σε ένα στάδιο ταχείας ανασυγκρότησης και ανάπτυξής της. Πρόκειται για ένα απέριττο μάθημα πέρα από παραδοσιακά σχήματα, αλλά βαθιά εμπνευσμένο απ' τους θησαυρούς της παράδοσης.

Περιεχόμενα

  • Αντί Προλόγου
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Θέμα

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ - ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ/ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικά σχόλια

[09/03/2023] Γρηγόρης Αυξεντίου

Βαθμολογία:5

Άρτι περαιωθέν. Είναι ένα ευχάριστο βιβλίο αυτό που εμπνεύστηκε ο Ναυπάκτιος λογοτέχνης Γ.Βλαχογιάννης.Πρόκειται για ένα κολάζ μαρτυριών, γεγονότων, λόγων και κρίσεων για τον Θ.Κολοκοτρώνη και τον Γ.Καραισκάκη,σταχυολογημένων από διάφορα βιβλία. Επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά η φιλοπατρία, η φιλοθεϊα ,η τόλμη, η στρατιωτική ιδιοφυΐα, η θυμοσοφία και το χιούμορ των 2 μεγάλων στρατηγών μας,οι οποίοι μαζί με αμέτρητους άλλους αγωνιστές θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι εμείς σήμερα. 

FREE DOWNLOAD 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου